Tegenwoordig houden we allerlei balletjes omhoog en heeft onze huid flink te verduren. Als je in de stad woont krijgt je huid ook nog eens te maken met de toenemende luchtvervuiling. Aandacht voor je huid en voor jezelf is daarom extra belangrijk. Voel jij je goed, dan zal dit zichtbaar zijn! Voor jou hebben we een aantal tips op een rij gezet voor die gezonde stralende huid die iedereen stiekem wil.

Tip 1: Vermijd onnodige stofjes in huidcrèmes of andere gezichtsverzorging

Veel aanbieders van gezichtsverzorging proberen je producten aan te smeren met bepaalde “werkende stofjes”. Veel van deze stofjes zijn echter onnodig, en zullen soms zelfs juist bijdragen aan het uitputten van je huid. De huid is beter dan je denkt in staat zichzelf op een natuurlijke wijze te herstellen. Het goed schoonhouden en verzorgen van je gezicht met de juiste producten zal hier aan bijdragen. Het PH neutrale en hypoallergene huidverzorging van Dermolin is samengesteld door huiddeskundigen. De producten voor Dermolin zijn voor iedereen geschikt.

Shop onze producten voor een milde reiniging


Tip 2: Raak je gezicht niet te vaak aan

Onbewust zitten we vaak aan ons gezicht. Maar vergeet niet dat we op een dag nog heel veel andere dingen aanraken. We zitten met onze handen aan onze telefoon gekluisterd, houden ons vast aan stangen in het openbaar vervoer, en op werk tik je de dag door op je toetsenbord. Kortom, op je handen zit vaak een grote verzameling aan bacteriën. Wanneer je vaak met je handen je gezicht aanraakt bestaat de kans dat deze bacteriën in je poriën terechtkomen, waardoor kleine ontstekingen kunnen ontstaan. Natuurlijk is acne een probleem wat vele oorzaken kan hebben, maar het goed schoonhouden van de huid en handen kan voor sommigen al een groot verschil maken.

Houd je handen goed schoon


Tip 3: Bescherm je huid tegen UV straling

Op korte termijn hebben we vaak de voorkeur aan een mooie gebronsde huid. Maar is dat de risico’s op lange termijn waard? Er zijn tegenwoordig ook allerlei alternatieven voor het krijgen van een mooi kleurtje. Bovendien zal je huid langer gebruind blijven wanneer dit langzaam en verantwoord opbouwt.

Je huid goed beschermen tegen UV straling beperkt niet alleen de kans op beschadiging en huidkanker, maar zal je huid ook langer gezond houden. Je huid verliest naarmate je ouder wordt elasticiteit. Zonbeschadiging zal dit proces versnellen. In het assortiment van Dermolin vindt je de zonnecrème of aftersun die bij jou past.

Tip 4: Drink veel water

Veel mensen vergeten de dag door genoeg water te drinken. Terwijl water drinken belangrijk is voor de hydratatie van je lichaam, en daarbij ook je huid. Probeer een tijdje bij te houden hoeveel water je drinkt. Wanneer water drinken deel gaat uitmaken van je dagelijkse routine, zul je merken dat je zonder problemen genoeg gehydrateerd blijft. Het altijd bij je dragen van een flesje zal je helpen. Laat de plastic flesjes achterwege en kies voor de duurzamere hervulbare optie. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee, en natuurlijk goed voor je huid. Probeer ook onze hydraterende huidcrèmes, zoals de Dermolin Dagcrème!

Tip 5: Zweten!

Sporten draagt op vele manieren bij aan je fysieke en mentale gesteldheid. Het is een goede manier om je hoofd te legen van je dagelijkse bezigheden, maar zal je ook een gevoel van voldaanheid bieden. Wanneer jij je mentaal goed voelt, zal dit bijdragen aan een stralende huid. Daarbij is af en toe goed zweten ook nog eens een goede manier om vuil uit je poriën te krijgen. Hierdoor krijgen bacteriën minder snel de kans om ontstekingen te veroorzaken. En om je zeker te voelen gebruik dan Dermolin Roll On of Spray ! Deze Anti-Transpiranten beschermen voor 24 uur tegen geurtjes en zijn daarnaast nog goed voor je huid ook!

Sporten met een huidaandoening

Klik hier voor meer informatie over Dermolin en onze producten