Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je een overzicht van vragen die wij met regelmaat krijgen. Staat je vraag er niet tussen, of wil je liever een uitgebreider advies krijgen van één van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Vragen over Dermolin producten

Hoe lang zijn de producten van Dermolin houdbaar?

Op elke verpakking staat een symbool van een geopend potje. Dit betekent dat het product tot twaalf maanden na openen bewaard kan worden. Op voorwaarde dat het goed bewaard wordt, bij voorkeur in het donker en niet warmer dan kamertemperatuur (15-25°C).

Zijn de Dermolin producten geschikt voor veganisten?

Bijna alle producten zijn geschikt voor veganisten. Behalve de herstellende- en nachtcrème niet, deze bevatten bijwas (cera alba).

Zijn de producten van Dermolin proefdiervrij?

De producten van Dermolin worden nooit op dieren getest. Het is in Nederland en heel Europa verboden om cosmeticaproducten op dieren te testen. Dierproeven voor de ontwikkeling van cosmetische producten zijn in Nederland al sinds 1997 verboden volgens de Wet op Dierproeven. Dierproeven voor cosmetica zijn sinds 2004 in heel Europa bij wet verboden. Dit is onder meer het gevolg van de ontwikkeling van alternatieve testmethoden. De werkzaamheid van cosmetica wordt getest op menselijke vrijwilligers.

Ik ben allergisch voor cocamidopropyl betaïne, kan ik Dermolin gebruiken?

Dat kan zeker. Dermolin producten zijn hypo allergeen en bevatten geen cocamidopropyl betaïne, zeep, parfum, parabenen, kleurstoffen, siliconen en alcohol.

Vragen over huidaandoeningen

Ik heb psoriasis, kan Dermolin hier een oplossing voor bieden?

Dermolin geneest psoriasis niet maar zorgt wel voor de huid met psoriasis. Dermolin producten zijn gericht op het mild reinigen en verzorgen maar zijn echter geen geneesmiddelen.

De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om zo irritatie en overgevoeligheid te voorkomen.

Ook tijdens of na medicamenteuze behandeling is het verstandig om producten te gebruiken die de huid zo min mogelijk belasten en zo mild mogelijk zijn voor de huid.

Wat is pH waarde?

De pH-waarde is een maatstaf die aangeeft of we te maken hebben met een zuur of een alkalische stof of milieu en wordt weergeven op een schaal die van 1 t/m 14 loopt. 1 tot met 6 is zuur, 7 is neutraal en 8 tot en met 14 is alkalisch. Zeep is van nature alkalisch omdat men natronloog (alkalisch) gebruikt voor de productie.

De huid heeft van nature een lichtzure pH waarde van gemiddeld 5,5. (= pH huidneutraal). Bij huidaandoeningen zoals eczeem en acne is de natuurlijke pH waarde verstoord en hoger dan 5,5. In dat geval is het belangrijk de pH-huidwaarde weer omlaag en in balans te krijgen.

Dermolin heeft een pH huidneutrale waarde van 5,5 en helpt daarmee de natuurlijke zuurgraad van de huid te herstellen en de huid beschermen.

Wat is een allergische reactie?

Een allergische reactie wordt omschreven als een veranderde wijze van reageren van het afweersysteem op een gewone stof, afkomstig van buiten het menselijk lichaam en die door het afweersysteem ten onrechte als gevaarlijk worden beschouwd.

Een allergische reactie van de huid wordt bijvoorbeeld zichtbaar door het ontstaan van roodheid, warmte, zwelling, blaasjes, of schilfering. Ook kan jeuk of een strak gevoel ontstaan.

Kan een huid ook overgevoelig worden?

Ja, factoren zoals luchtvervuiling, stress, een verstoorde hormoonhuishouding, cosmetica, alcohol, ongezond eten of te agressief reinigen, hebben een negatieve invloed op de huid waardoor deze overgevoelig kan worden.

Ook wordt je huid vaak wat droger en vochtarmer als je ouder wordt en soms daarmee ook gevoeliger.

Hoe kan ik mijn gevoelige huid het beste verzorgen?

Naast reiniging is ook een goede verzorging belangrijk om de huid in optimale conditie te brengen of te houden. Je huid heeft immers een onmisbare beschermende functie.

De producten van Dermolin beschermen tegen schadelijke gevolgen van wind, kou en warmte. Daarnaast beschermen ze tegen uitdroging door bijvoorbeeld centrale verwarming of airconditioning. Ze kalmeren  en reguleren de vochtbalans en houden zo de natuurlijke beschermingslaag van de huid intact.

Hoe kan ik mijn gevoelige huid het beste reinigen?

Een gezonde huid heeft een pH-waarde (zuurgraad) van 5,5. Het is belangrijk om een huidverzorgingsproduct te kiezen dat de natuurlijke pH-waarde van de huid intact laat, zodat de natuurlijke weerstand van de huid behouden blijft en zo de kans op irritatie, infectie en allergie vermindert.

Goede huidverzorging begint bij milde reiniging. Het is belangrijk om hiervoor producten te gebruiken die reinigen maar niet irriteren. Bij een gevoelige huid is het verstandig om tenminste milde zeepvrije, parfumvrije en CAPB- vrije producten te gebruiken. Bijvoorbeeld de zeepvrije Dermolin Bad- en douchegel en Shampoo. Voor het gezicht hebben we een milde, sulfaatvrije Face Wash ontwikkeld.

Ik heb eczeem, kan ik Dermolin producten veilig gebruiken?

Bij de ontwikkeling van Dermolin is extra aandacht besteed  aan het gebruik bij huidaandoeningen zoals allergische huidreacties, huidirritatie, eczeem en psoriasis.

De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om zo eventuele irritatie en overgevoeligheid te voorkomen.

Ook tijdens of na medicamenteuze behandeling is het verstandig om producten te gebruiken die de huid zo min mogelijk belasten, maar wel hydrateren en kalmeren. Daarom kunnen huidpatiënten Dermolin producten gerust gebruiken.

Kan ik een Dermolin product gebruiken in plaats van een hydrocortisonzalf?

Het gebruiken van hydrocortisonzalf maakt deel uit van een medische behandeling die je niet zonder bezwaar of overleg met de huisarts of dermatoloog kan stoppen.

De producten van Dermolin zijn huidverzorgingsproducten, geen geneesmiddelen. Wel heeft Dermolin een herstellende crème met pentavitin, symcalmin, ureum en panthenol speciaal voor de droge huid. Ook voor psoriasis- en eczeempatiënten. Deze Dermolin Herstellende Creme  hydrateert, kalmeert en ondersteunt het huidherstel.

Vragen over ingrediënten

Ik ben allergisch voor cocamidopropyl betaïne, kan ik Dermolin gebruiken?

Dat kan zeker. Dermolin producten zijn hypo allergeen en bevatten geen cocamidopropyl betaïne, zeep, parfum, parabenen, kleurstoffen, siliconen en alcohol.

Berichten op het internet suggereren een samenhang tussen aluminium chloorhydraat en borstkanker, is dit waar?

Verschillende overheidsinstanties in Nederland en Europa hebben de mogelijke invloed van aluminium chloorhydraat op de ontwikkeling van borstkanker onderzocht en onderschrijven de conclusie dat deodorants en anti-transpiranten veilig zijn. Deze producten kunnen veilig worden gebruikt, vooropgesteld dat ze aan de wettelijke eisen voldoen. Meer hierover kan je lezen op de websites van de Consumentenbond, Nederlandse Cosmetica Vereniging en KWF Kankerbestrijding.

Ik heb gelezen dat glycol giftig is, is dit waar?

Propyleenglycol is een dialcohol dat voorkomt in sesamzaden en paddenstoelen. Het wordt via een apart procedé geëxtraheerd en gezuiverd. Propyleenglycol is bij inname toxisch; uitwendig wordt het regelmatig in cosmetica gebruikt als vochtinbrenger en oplossingsmiddel voor natuurlijke extracten. Als ingrediënt in cosmetica is het volkomen veilig in gebruik.

Bevatten de producten van Dermolin gluten?

Nee, Dermolin producten bevatten geen gluten. Meer informatie over gluten en cosmetica is te vinden op de website van de Nederlandse Cosmetica Vereniging.

Zijn Dermolin producten alkali- ofwel zeepvrij?

Dermolin producten zijn alkali ofwel zeepvrij. Voor bijvoorbeeld het wassen van de handen heeft Dermolin  een zeepvrij tablet of Dermolin vloeibare Hand Wash gel ontwikkeld. Alle Dermolin producten zijn pH-neutraal voor de huid.

Bevatten Dermolin producten parabenen?

Dermolin producten bevatten geen parabenen. De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om overgevoeligheid te voorkomen. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring en dermatologische kennis. Zo bevatten onze producten alleen maar huidvriendelijke bestanddelen die zacht zijn voor je huid. Dermolin producten bevatten geen parabenen, zeep, parfum, kleurstoffen, siliconen, alcohol en cocamidopropyl betaine. De specifieke ingrediënten per product, vind je in onze index pagina.

Zijn de producten van Dermolin samengesteld op basis van natuurlijke grondstoffen?

We gebruiken wel natuurlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld Symcalmin®, een natuurlijk haverextract dat de huid kalmeert en verzacht of Pentavitin® dat de huid intensief hydrateert.

De producten van Dermolin zijn in nauwe samenwerking met dermatologen ontwikkeld; ze zijn vooraf op proefpersonen getest, zijn allergenenvrij en pH neutraal voor de huid.

Bevatten producten van Dermolin alcohol, wolalcohol of wolvet?

Dermolin bevat geen irriterende soorten alcohol zoals ethanol, ethyl alcohol, isopropyl alcohol en benzyl alcohol. Er zijn ook verschillende vetalcoholen die de huid verzorgen, namelijk Cetearyl alcohol, panthenol en wolalcohol. Van deze vetalcoholen wordt alleen wolalcohol niet gebruikt in Dermolin, omdat het een contactallergie kan geven. Voor meer informatie over alcohol zie het artikel Alcohol in huidverzorgingsproducten. 

Bevat Dermolin parfum en kan ik met mijn gevoelige huid deze producten dan gebruiken?

Dermolin producten bevatten geen parfum. Alle Dermolin producten zijn hypoallergeen. De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om overgevoeligheid te voorkomen. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring en dermatologische kennis. Zo bevatten onze producten alleen maar bestanddelen die zacht zijn voor je huid.

Dermolin producten bevatten geen parabenen, zeep, parfum, kleurstoffen, siliconen, cocamidopropyl betaine (behalve Dermolin Face Wash) en alcohol. De specifieke ingrediënten per product, vind je op de productpagina’s.

Vragen over overige onderwerpen

Wat als mijn vraag hier niet bij staat?

Als je op onze website geen antwoord kunt vinden op je vraag, kun je hier het contactformulier invullen of een e-mail sturen.

Kan ik nieuwe producten uittesten?

Wanneer er nieuwe producten op de markt komen zijn wij op zoek naar testers, meld je hiervoor aan via onderstaand formulier.

  Ja, ik schrijf me in voor de Dermolin Nieuwsbrief

  Vraag en antwoord

  Hieronder vindt u een overzicht van vragen die wij met regelmaat krijgen. Staat uw vraag er niet tussen, of wilt u liever een uitgebreider advies krijgen van één van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

  Vragen over Dermolin producten

  Hoe lang kan ik de producten van Dermolin gebruiken?

  Op elke verpakking staat een symbool van een geopend potje. Dit betekent dat het product 12 maanden bewaard kan worden na openen. Op voorwaarde dat het goed bewaard wordt, bij voorkeur in het donker en niet warmer dan kamertemperatuur (15-25°C).

  Is er ook Dermolin zonnebrandcrème?

  Nee, dit is nog niet opgenomen in het assortiment. Het is lastig om goede UV-filters te vinden die een overgevoelige huid niet irriteren.

  Zijn de producten van Dermolin proefdiervrij?

  De producten van Dermolin worden nooit op dieren getest. Het is in Nederland en heel Europa verboden om cosmeticaproducten op dieren te testen. Dierproeven voor de ontwikkeling van cosmetische producten zijn in Nederland al sinds 1997 verboden volgens de Wet op Dierproeven. Dierproeven voor cosmetica zijn sinds 2004 in heel Europa bij wet verboden. Dit is onder meer het gevolg van de ontwikkeling van alternatieve testmethoden. De werkzaamheid van cosmetica wordt getest op menselijke vrijwilligers.

  Ik ben allergisch voor cocamidopropyl betaïne, kan ik Dermolin gebruiken?

  Dat kan zeker. Dermolin producten zijn hypo allergeen en bevatten geen cocamidopropyl betaïne, zeep, parfum, parabenen, kleurstoffen, siliconen en alcohol.

  Vragen over huidaandoeningen

  Ik heb psoriasis, kan Dermolin hier een oplossing voor bieden?

  Dermolin geneest psoriasis niet maar zorgt wel voor de huid met psoriasis. Dermolin producten zijn gericht op het mild reinigen en verzorgen maar zijn echter geen geneesmiddelen.

  De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om zo irritatie en overgevoeligheid te voorkomen.

  Ook tijdens of na medicamenteuze behandeling is het verstandig om producten te gebruiken die de huid zo min mogelijk belasten en zo mild mogelijk zijn voor de huid.

  Accordion Panel

  De pH-waarde is een maatstaf die aangeeft of we te maken hebben met een zuur of een alkalische stof of milieu en wordt weergeven op een schaal die van 1 t/m 14 loopt. 1 tot met 6 is zuur, 7 is neutraal en 8 tot en met 14 is alkalisch. Zeep is van nature alkalisch omdat men natronloog (alkalisch) gebruikt voor de productie.

  De huid heeft van nature een lichtzure pH waarde van gemiddeld 5,5. (= pH huidneutraal). Bij huidaandoeningen zoals eczeem en acne is de natuurlijke pH waarde verstoord en hoger dan 5,5. In dat geval is het belangrijk de pH-huidwaarde weer omlaag en in balans te krijgen.

  Dermolin heeft een pH huidneutrale waarde van 5,5 en helpt daarmee de natuurlijke zuurgraad van de huid te herstellen en de huid beschermen.

  Wat is een allergische reactie?

  Een allergische reactie wordt omschreven als een veranderde wijze van reageren van het afweersysteem op een gewone stof, afkomstig van buiten het menselijk lichaam en die door het afweersysteem ten onrechte als gevaarlijk worden beschouwd.

  Een allergische reactie van de huid wordt bijvoorbeeld zichtbaar door het ontstaan van roodheid, warmte, zwelling, blaasjes, of schilfering. Ook kan jeuk of een strak gevoel ontstaan.

  Kan een huid ook overgevoelig worden?

  Ja, factoren zoals luchtvervuiling, stress, een verstoorde hormoonhuishouding, cosmetica, alcohol, ongezond eten of te agressief reinigen, hebben een negatieve invloed op de huid waardoor deze overgevoelig kan worden.

  Ook wordt je huid vaak wat droger en vochtarmer als je ouder wordt en soms daarmee ook gevoeliger.

  Hoe kan ik mijn gevoelige huid het beste verzorgen?

  Naast reiniging is ook een goede verzorging belangrijk om de huid in optimale conditie te brengen of te houden. Je huid heeft immers een onmisbare beschermende functie.

  De producten van Dermolin beschermen tegen schadelijke gevolgen van wind, kou en warmte. Daarnaast beschermen ze tegen uitdroging door bijvoorbeeld centrale verwarming of airconditioning. Ze kalmeren  en reguleren de vochtbalans en houden zo de natuurlijke beschermingslaag van de huid intact.

  Hoe kan ik mijn gevoelige huid het beste reinigen?

  Een gezonde huid heeft een pH-waarde (zuurgraad) van 5,5. Het is belangrijk om een huidverzorgingsproduct te kiezen dat de natuurlijke pH-waarde van de huid intact laat, zodat de natuurlijke weerstand van de huid behouden blijft en zo de kans op irritatie, infectie en allergie vermindert.

  Goede huidverzorging begint bij milde reiniging. Het is belangrijk om hiervoor producten te gebruiken die reinigen maar niet irriteren. Bij een gevoelige huid is het verstandig om tenminste milde zeepvrije, parfumvrije en CAPB- vrije producten te gebruiken. Bijvoorbeeld de zeepvrije Dermolin Bad- en douchegel en Shampoo. Voor het gezicht hebben we een milde, sulfaatvrije Face Wash ontwikkeld.

  Ik heb eczeem, kan ik Dermolin producten veilig gebruiken?

  Bij de ontwikkeling van Dermolin is extra aandacht besteed  aan het gebruik bij huidaandoeningen zoals allergische huidreacties, huidirritatie, eczeem en psoriasis.

  De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om zo eventuele irritatie en overgevoeligheid te voorkomen.

  Ook tijdens of na medicamenteuze behandeling is het verstandig om producten te gebruiken die de huid zo min mogelijk belasten, maar wel hydrateren en kalmeren. Daarom kunnen huidpatiënten Dermolin producten gerust gebruiken.

  Kan ik een Dermolin product gebruiken i.p.v. een hydrocortisonzalf?

  Het gebruiken van hydrocortisonzalf maakt deel uit van een medische behandeling die je niet zonder bezwaar of overleg met de huisarts of dermatoloog kan stoppen.

  De producten van Dermolin zijn huidverzorgingsproducten, geen geneesmiddelen. Wel heeft Dermolin een herstellende crème met pentavitin, symcalmin, ureum en panthenol speciaal voor de droge huid. Ook voor psoriasis- en eczeempatiënten. Deze Dermolin Herstellende Creme  hydrateert, kalmeert en ondersteunt het huidherstel.

  Vragen over ingrediënten

  Ik ben allergisch voor cocamidopropyl betaïne, kan ik Dermolin gebruiken?

  Dat kan zeker. Dermolin producten zijn hypo allergeen en bevatten geen cocamidopropyl betaïne, zeep, parfum, parabenen, kleurstoffen, siliconen en alcohol.

  Berichten op het internet suggereren een samenhang tussen aluminium chloorhydraat en borstkanker, is dit waar?

  Verschillende overheidsinstanties in Nederland en Europa hebben de mogelijke invloed van aluminium chloorhydraat op de ontwikkeling van borstkanker onderzocht en onderschrijven de conclusie dat deodorants en anti-transpiranten veilig zijn. Deze producten kunnen veilig worden gebruikt, vooropgesteld dat ze aan de wettelijke eisen voldoen. Meer hierover kan je lezen op de websites van de Consumentenbond, Nederlandse Cosmetica Vereniging en KWF Kankerbestrijding.

  Ik heb gelezen dat glycol giftig is, is dit waar?

  Propyleenglycol is een dialcohol dat voorkomt in sesamzaden en paddenstoelen. Het wordt via een apart procedé geëxtraheerd en gezuiverd. Propyleenglycol is bij inname toxisch; uitwendig wordt het regelmatig in cosmetica gebruikt als vochtinbrenger en oplossingsmiddel voor natuurlijke extracten. Als ingrediënt in cosmetica is het volkomen veilig in gebruik.

  Bevatten de producten van Dermolin gluten?

  Nee, Dermolin producten bevatten geen gluten. Meer informatie over gluten en cosmetica is te vinden op de website van de Nederlandse Cosmetica Vereniging.

  Zijn Dermolin producten alkali- ofwel zeepvrij?

  Dermolin producten zijn alkali ofwel zeepvrij. Voor bijvoorbeeld het wassen van de handen heeft Dermolin  een zeepvrij tablet of Dermolin vloeibare Hand Wash gel ontwikkeld. Alle Dermolin producten zijn pH-neutraal voor de huid.

  Bevatten Dermolin producten parabenen?

  Dermolin producten bevatten geen parabenen. De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om overgevoeligheid te voorkomen. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring en dermatologische kennis. Zo bevatten onze producten alleen maar huidvriendelijke bestanddelen die zacht zijn voor je huid. Dermolin producten bevatten geen parabenen, zeep, parfum, kleurstoffen, siliconen, alcohol en cocamidopropyl betaine (behalve Dermolin Face Wash). De specifieke ingrediënten per product, vind je in onze index pagina.

  Zijn de producten van Dermolin samengesteld op basis van natuurlijke grondstoffen?

  We gebruiken wel natuurlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld Symcalmin®, een natuurlijk haverextract dat de huid kalmeert en verzacht of Pentavitin® dat de huid intensief hydrateert.

  De producten van Dermolin zijn in nauwe samenwerking met dermatologen ontwikkeld; ze zijn vooraf op proefpersonen getest, zijn allergenenvrij en pH neutraal voor de huid.

  Bevatten producten van Dermolin alcohol, wolalcohol of wolvet?

  Niet de irriterende soorten alcohol zoals ethanol, ethyl alcohol, isopropyl alcohol en benzyl alcohol. Er zijn ook verschillende soorten alcohol die de huid verzorgen, namelijk wolalcoholen, vetalcoholen (Cetearyl alcohol) en panthenol. Deze worden wel gebruikt in de producten van Dermolin en zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid.

  Bevat Dermolin parfum en kan ik met mijn gevoelige huid deze producten dan gebruiken?

  Dermolin producten bevatten geen parfum. Alle Dermolin producten zijn hypoallergeen. De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om overgevoeligheid te voorkomen. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring en dermatologische kennis. Zo bevatten onze producten alleen maar bestanddelen die zacht zijn voor je huid.

  Dermolin producten bevatten geen parabenen, zeep, parfum, kleurstoffen, siliconen, cocamidopropyl betaine (behalve Dermolin Face Wash) en alcohol. De specifieke ingrediënten per product, vind je op de productpagina’s.

  Vragen over overige onderwerpen

  Wat als mijn vraag hier niet bij staat?

  Alsje op onze website geen antwoord kunt vinden op je vraag, kun je hier het contactformulier invullen of een e-mail sturen.

  Vraag en antwoord

  Hieronder vindt u een overzicht van vragen die wij met regelmaat krijgen. Staat uw vraag er niet tussen, of wilt u liever een uitgebreider advies krijgen van één van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

  Vragen over Dermolin producten

  Hoe lang kan ik de producten van Dermolin gebruiken?

  Op elke verpakking staat een symbool van een geopend potje. Dit betekent dat het product 12 maanden bewaard kan worden na openen. Op voorwaarde dat het goed bewaard wordt, bij voorkeur in het donker en niet warmer dan kamertemperatuur (15-25°C).

  Is er ook Dermolin zonnebrandcrème?

  Nee, dit is nog niet opgenomen in het assortiment. Het is lastig om goede UV-filters te vinden die een overgevoelige huid niet irriteren.

  Zijn de producten van Dermolin proefdiervrij?

  De producten van Dermolin worden nooit op dieren getest. Het is in Nederland en heel Europa verboden om cosmeticaproducten op dieren te testen. Dierproeven voor de ontwikkeling van cosmetische producten zijn in Nederland al sinds 1997 verboden volgens de Wet op Dierproeven. Dierproeven voor cosmetica zijn sinds 2004 in heel Europa bij wet verboden. Dit is onder meer het gevolg van de ontwikkeling van alternatieve testmethoden. De werkzaamheid van cosmetica wordt getest op menselijke vrijwilligers.

  Ik ben allergisch voor cocamidopropyl betaïne, kan ik Dermolin gebruiken?

  Dat kan zeker. Dermolin producten zijn hypo allergeen en bevatten geen cocamidopropyl betaïne, zeep, parfum, parabenen, kleurstoffen, siliconen en alcohol.

  Vragen over huidaandoeningen

  Ik heb psoriasis, kan Dermolin hier een oplossing voor bieden?

  Dermolin geneest psoriasis niet maar zorgt wel voor de huid met psoriasis. Dermolin producten zijn gericht op het mild reinigen en verzorgen maar zijn echter geen geneesmiddelen.

  De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om zo irritatie en overgevoeligheid te voorkomen.

  Ook tijdens of na medicamenteuze behandeling is het verstandig om producten te gebruiken die de huid zo min mogelijk belasten en zo mild mogelijk zijn voor de huid.

  Accordion Panel

  De pH-waarde is een maatstaf die aangeeft of we te maken hebben met een zuur of een alkalische stof of milieu en wordt weergeven op een schaal die van 1 t/m 14 loopt. 1 tot met 6 is zuur, 7 is neutraal en 8 tot en met 14 is alkalisch. Zeep is van nature alkalisch omdat men natronloog (alkalisch) gebruikt voor de productie.

  De huid heeft van nature een lichtzure pH waarde van gemiddeld 5,5. (= pH huidneutraal). Bij huidaandoeningen zoals eczeem en acne is de natuurlijke pH waarde verstoord en hoger dan 5,5. In dat geval is het belangrijk de pH-huidwaarde weer omlaag en in balans te krijgen.

  Dermolin heeft een pH huidneutrale waarde van 5,5 en helpt daarmee de natuurlijke zuurgraad van de huid te herstellen en de huid beschermen.

  Wat is een allergische reactie?

  Een allergische reactie wordt omschreven als een veranderde wijze van reageren van het afweersysteem op een gewone stof, afkomstig van buiten het menselijk lichaam en die door het afweersysteem ten onrechte als gevaarlijk worden beschouwd.

  Een allergische reactie van de huid wordt bijvoorbeeld zichtbaar door het ontstaan van roodheid, warmte, zwelling, blaasjes, of schilfering. Ook kan jeuk of een strak gevoel ontstaan.

  Kan een huid ook overgevoelig worden?

  Ja, factoren zoals luchtvervuiling, stress, een verstoorde hormoonhuishouding, cosmetica, alcohol, ongezond eten of te agressief reinigen, hebben een negatieve invloed op de huid waardoor deze overgevoelig kan worden.

  Ook wordt je huid vaak wat droger en vochtarmer als je ouder wordt en soms daarmee ook gevoeliger.

  Hoe kan ik mijn gevoelige huid het beste verzorgen?

  Naast reiniging is ook een goede verzorging belangrijk om de huid in optimale conditie te brengen of te houden. Je huid heeft immers een onmisbare beschermende functie.

  De producten van Dermolin beschermen tegen schadelijke gevolgen van wind, kou en warmte. Daarnaast beschermen ze tegen uitdroging door bijvoorbeeld centrale verwarming of airconditioning. Ze kalmeren  en reguleren de vochtbalans en houden zo de natuurlijke beschermingslaag van de huid intact.

  Hoe kan ik mijn gevoelige huid het beste reinigen?

  Een gezonde huid heeft een pH-waarde (zuurgraad) van 5,5. Het is belangrijk om een huidverzorgingsproduct te kiezen dat de natuurlijke pH-waarde van de huid intact laat, zodat de natuurlijke weerstand van de huid behouden blijft en zo de kans op irritatie, infectie en allergie vermindert.

  Goede huidverzorging begint bij milde reiniging. Het is belangrijk om hiervoor producten te gebruiken die reinigen maar niet irriteren. Bij een gevoelige huid is het verstandig om tenminste milde zeepvrije, parfumvrije en CAPB- vrije producten te gebruiken. Bijvoorbeeld de zeepvrije Dermolin Bad- en douchegel en Shampoo. Voor het gezicht hebben we een milde, sulfaatvrije Face Wash ontwikkeld.

  Ik heb eczeem, kan ik Dermolin producten veilig gebruiken?

  Bij de ontwikkeling van Dermolin is extra aandacht besteed  aan het gebruik bij huidaandoeningen zoals allergische huidreacties, huidirritatie, eczeem en psoriasis.

  De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om zo eventuele irritatie en overgevoeligheid te voorkomen.

  Ook tijdens of na medicamenteuze behandeling is het verstandig om producten te gebruiken die de huid zo min mogelijk belasten, maar wel hydrateren en kalmeren. Daarom kunnen huidpatiënten Dermolin producten gerust gebruiken.

  Kan ik een Dermolin product gebruiken i.p.v. een hydrocortisonzalf?

  Het gebruiken van hydrocortisonzalf maakt deel uit van een medische behandeling die je niet zonder bezwaar of overleg met de huisarts of dermatoloog kan stoppen.

  De producten van Dermolin zijn huidverzorgingsproducten, geen geneesmiddelen. Wel heeft Dermolin een herstellende crème met pentavitin, symcalmin, ureum en panthenol speciaal voor de droge huid. Ook voor psoriasis- en eczeempatiënten. Deze Dermolin Herstellende Creme  hydrateert, kalmeert en ondersteunt het huidherstel.

  Vragen over ingrediënten

  Ik ben allergisch voor cocamidopropyl betaïne, kan ik Dermolin gebruiken?

  Dat kan zeker. Dermolin producten zijn hypo allergeen en bevatten geen cocamidopropyl betaïne, zeep, parfum, parabenen, kleurstoffen, siliconen en alcohol.

  Berichten op het internet suggereren een samenhang tussen aluminium chloorhydraat en borstkanker, is dit waar?

  Verschillende overheidsinstanties in Nederland en Europa hebben de mogelijke invloed van aluminium chloorhydraat op de ontwikkeling van borstkanker onderzocht en onderschrijven de conclusie dat deodorants en anti-transpiranten veilig zijn. Deze producten kunnen veilig worden gebruikt, vooropgesteld dat ze aan de wettelijke eisen voldoen. Meer hierover kan je lezen op de websites van de Consumentenbond, Nederlandse Cosmetica Vereniging en KWF Kankerbestrijding.

  Ik heb gelezen dat glycol giftig is, is dit waar?

  Propyleenglycol is een dialcohol dat voorkomt in sesamzaden en paddenstoelen. Het wordt via een apart procedé geëxtraheerd en gezuiverd. Propyleenglycol is bij inname toxisch; uitwendig wordt het regelmatig in cosmetica gebruikt als vochtinbrenger en oplossingsmiddel voor natuurlijke extracten. Als ingrediënt in cosmetica is het volkomen veilig in gebruik.

  Bevatten de producten van Dermolin gluten?

  Nee, Dermolin producten bevatten geen gluten. Meer informatie over gluten en cosmetica is te vinden op de website van de Nederlandse Cosmetica Vereniging.

  Zijn Dermolin producten alkali- ofwel zeepvrij?

  Dermolin producten zijn alkali ofwel zeepvrij. Voor bijvoorbeeld het wassen van de handen heeft Dermolin  een zeepvrij tablet of Dermolin vloeibare Hand Wash gel ontwikkeld. Alle Dermolin producten zijn pH-neutraal voor de huid.

  Bevatten Dermolin producten parabenen?

  Dermolin producten bevatten geen parabenen. De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om overgevoeligheid te voorkomen. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring en dermatologische kennis. Zo bevatten onze producten alleen maar huidvriendelijke bestanddelen die zacht zijn voor je huid. Dermolin producten bevatten geen parabenen, zeep, parfum, kleurstoffen, siliconen, alcohol en cocamidopropyl betaine (behalve Dermolin Face Wash). De specifieke ingrediënten per product, vind je in onze index pagina.

  Zijn de producten van Dermolin samengesteld op basis van natuurlijke grondstoffen?

  We gebruiken wel natuurlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld Symcalmin®, een natuurlijk haverextract dat de huid kalmeert en verzacht of Pentavitin® dat de huid intensief hydrateert.

  De producten van Dermolin zijn in nauwe samenwerking met dermatologen ontwikkeld; ze zijn vooraf op proefpersonen getest, zijn allergenenvrij en pH neutraal voor de huid.

  Bevatten producten van Dermolin alcohol, wolalcohol of wolvet?

  Niet de irriterende soorten alcohol zoals ethanol, ethyl alcohol, isopropyl alcohol en benzyl alcohol. Er zijn ook verschillende soorten alcohol die de huid verzorgen, namelijk wolalcoholen, vetalcoholen (Cetearyl alcohol) en panthenol. Deze worden wel gebruikt in de producten van Dermolin en zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid.

  Bevat Dermolin parfum en kan ik met mijn gevoelige huid deze producten dan gebruiken?

  Dermolin producten bevatten geen parfum. Alle Dermolin producten zijn hypoallergeen. De grondstoffen zijn met zorg uitgekozen om overgevoeligheid te voorkomen. Daarbij maken we gebruik van onze jarenlange ervaring en dermatologische kennis. Zo bevatten onze producten alleen maar bestanddelen die zacht zijn voor je huid.

  Dermolin producten bevatten geen parabenen, zeep, parfum, kleurstoffen, siliconen, cocamidopropyl betaine (behalve Dermolin Face Wash) en alcohol. De specifieke ingrediënten per product, vind je op de productpagina’s.

  Vragen over overige onderwerpen

  Wat als mijn vraag hier niet bij staat?

  Alsje op onze website geen antwoord kunt vinden op je vraag, kun je hier het contactformulier invullen of een e-mail sturen.