Tips gevoelige huid

We willen onze Dermolin gebruikers dichter bij elkaar brengen door elke week een tip van jullie uit te lichten. Op donderdag 15 december hebben we jullie gevraagd om tips over de gevoelige huid met elkaar te delen. Vandaag willen we de interessante en bruikbare tip van Lotte Israel over de gevoelige huid uitlichten. Lotte geeft als tip bij de gevoelige huid hypoallergeen wasmiddel te gebruiken, zodat huid irritatie en jeuk voorkomen worden.

Lotte’s tip over de gevoelige huid en eczeem

Lotte heeft van kinds af aan al last van constitutioneel eczeem en een gevoelige huid. Naast dat ze kiest voor milde huidverzorgingsproducten houd ze ook altijd rekening met haar eczeem bij de keuze van haar wasmiddel. Lotte gebruikt altijd hypoallergeen wasmiddel omdat hier geen geparfumeerde ingrediënten in zitten. Wasmiddelen zonder parfum en kleurstoffen zijn speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en/of huidaandoeningen. Doordat deze wasmiddelen geen allergenen zoals parfum als ingrediënt bevatten, ontstaan er minder huidirritaties of allergische reacties. Sinds Lotte hypoallergeen wasmiddel gebruikt heeft ze veel minder last van jeuk en huidirritatie.

Allergisch contact eczeem door wasmiddel

Allergisch contacteczeem, ook wel waseczeem genoemd, kan veroorzaakt worden door wasmiddel, maar ook door wasverzachters, afwasmiddel en andere schoonmaakmiddelen. Als je kleding met normaal wasmiddel wast, dan zitten hier allergenen zoals chemische stoffen en parfum in. Deze allergenen zorgen ervoor dat kleding beter schoon wordt en de kleding met een lekkere geur uit de wasmachine komt. Voor mensen met een gevoelige huid, of met eczeem, kan normaal wasmiddel zorgen voor jeukende en gevoelige plekjes. Er ontstaat dan eczeem op plekken waar de kleding wordt gedragen of door het slapen op gewassen beddengoed. Als ouder is het bij jonge kinderen ook verstandig om hypoallergeen wasmiddel te gebruiken, aangezien baby’s vaak last hebben van eczeem en gevoeliger zijn voor chemische stoffen. Als baby’s bij ouders op schoot liggen of worden gedragen in een draagzak, kunnen de allergenen van het wasmiddel een reactie veroorzaken.

Bedankt Lotte, voor het delen van jouw advies over de gevoelige huid. Hebben jullie nog meer tips over het omgaan met de gevoelige huid? Laat het ons dan weten en vergeet niet om je tip over het beschermen van de huid tegen de kou achter te laten bij de post van gisteren.