Tips om met een droge huid de winter door te komen

We willen onze Dermolin gebruikers dichter bij elkaar brengen door tips te delen en tips van jullie uit te lichten. Vandaag delen we een aantal tips voor de droge huid met jullie.

Een droge huid kan erg vervelend zijn. Zo kan een droge huid er minder egaal uitzien doordat deze vaak schilfert en er droogterimpels en kloofjes ontstaan. Bovendien kan deze ook onaangenaam en trekkering aanvoelen. Je kunt het hele jaar door last hebben van een droge huid, al komt het in het winter het meeste voor. Een droge huid kan ontstaan wanneer er niet genoeg vetten op de huid aanwezig zijn. Door het gebrek aan vetten kan er teveel vocht uit de huid verdampen waardoor deze droog wordt. In de winter gebeurt dit sneller doordat de huid te maken heeft met veel temperatuurverschillen. De volgende vijf tips helpen je om met een droge huid de winter door te komen.

  • Probeer de temperatuur in huis te beïnvloeden. In de winter staat de verwarming in huis continue aan. Dit zorgt echter voor een lage luchtvochtigheid in huis doordat de waterdamp in de lucht verdwijnt. Deze lage luchtvochtigheid kan ervoor zorgen dat je huid sneller vocht verliest, wat weer voor een drogere huid zorgt. Je kunt dit beperken door een bakje met water op de verwarming te plaatsen. De warmte van de verwarming zal er namelijk voor zorgen dat het water verdampt wat de luchtvochtigheid verhoogt.
  • Smeer je huid elke dag één of meerdere keren per dag in. Voedende en hydraterende crèmes zijn essentieel voor de droge huid. Ze zijn namelijk vaak wat vetter waardoor ze een bijdrage leveren aan het herstel van de huidbarrière. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat de huid minder snel uitdroogt of droog aanvoelt.
  • Drink voldoende water. Veel hydraterende en voedende crèmes zorgen ervoor dat vocht beter wordt vastgehouden in de huid. Er moet dan echter wel voldoende vocht in het lichaam aanwezig zijn. Om hiervoor te zorgen is het dus belangrijk dat je voldoende water drinkt.
  • Let op je voeding. Je voeding kan de conditie van je huid beïnvloeden. Zo kan bijvoorbeeld omega-3 helpen om je huid sterker te maken.
  • Pak je goed in tegen de kou. Door de grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten droogt de huid sneller uit. Je kunt dit beperken door je huid goed in te pakken om deze te beschermen tegen de kou. Probeer daarom wanneer je naar buiten gaat altijd een sjaal en handschoenen te dragen.