Parabenen

Parabenen zijn op het gebied van verzorging een veelbesproken ingrediëntgroep. De meningen over het gebruik van parabenen in verzorgingsproducten, medicijnen en voeding zijn verdeeld. Maar vaak wordt er niet besproken wat parabenen precies zijn en waarom er soms voor gekozen wordt ze niet te gebruiken. In dit artikel gaan we juist dieper op deze twee vragen in.

Wat zijn parabenen?

Parabenen zijn conserveermiddelen, oftewel stoffen die ervoor zorgen dat producten of voedingsmiddelen langer bewaard kunnen worden. Zo zorgen parabenen in verzorgingsproducten ervoor dat de houdbaarheid van deze producten verlengd wordt. Daarnaast verkleinen conserveringsmiddelen de besmetting van het product door schimmels en bacteriën. Wanneer je bijvoorbeeld de verpakking opent of met je handen crème uit het potje haalt, kunnen er bacteriën en schimmels in komen. Door conserveringsmiddelen blijven producten ondanks dat ze geopend en gebruikt worden, toch lang goed.

Zijn parabenen schadelijk of niet?

In het algemeen zijn parabenen niet schadelijk vandaar ook dat ze in veel producten gebruikt worden. Echter zijn er wel mensen die een allergie voor parabenen hebben. Daarom wordt er in producten voor de gevoelige huid vaak gekozen voor andere conserveringsmiddelen dan parabenen.

Parabenen zijn niet schadelijk waardoor producten met parabenen gewoon gebruikt kunnen worden mocht je hier geen allergie voor hebben. In de producten van Dermolin zitten geen parabenen. Dermolin is namelijk speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid, huidziekte of een allergie voor een veelvoorkomend ingrediënt. Om de producten voor deze groep zo risicoloos mogelijk te maken, is Dermolin samengesteld zonder de meest voorkomende allergenen, waar parabenen onder vallen. Wanneer je een allergie hebt voor parabenen kun je gerust alle producten van Dermolin gebruiken.